Les platges del Delta

El Delta de l’Ebre està envoltat per més de cent kilòmetres de platges, totes elles poc concorregudes i un punt salvatges. A la sortida i a la posta de sol es produeixen instants únics amb llums extraordinàries que queden per sempre a la memòria. Però hi ha un fet que les fa del tot especials, les seves dimensions gairebé inabastables i l’absència de gent que donen la possibilitat de gaudir en solitud d’un entorn màgic i exclusiu.

El Migjorn

Pertany al poble de Sant Jaume d’Enveja i està situada prop de la desembocadura de l’Ebre, ara tapada per sediments. És una platja poc massificada i hi ha un xiringuito per refrescar-se i menjar alguna cosa, que també obre al vespre. Molt a prop hi ha el mirador del Migjorn des d’on s’obtenen unes vistes sensacionals.

El Serrallo

La més deserta i verge de les platges del Delta. No té cap mena d’equipament però la sensació d’estar sol banyant-se en la immensitat del mar, no té preu. El seu accés és una mica complicat. Caminant un bon tros es pot arribar al Migjorn, una bona excursió per conèixer el procés de desaigües del Delta a través de les comportes de descàrrega.

El Trabucador

El braç de sorra que s’estén des de la platja d’Eucaliptus (amb serveis) i la Punta de la Banya (a l’extrem sud del Delta) rep el nom del Trabucador. Té mar a banda i banda; per un costat les aigües tranquil·les de la badia dels Alfacs i per l’altra el Mediterrani obert. Des de fa uns anys s’ha convertit en un dels llocs preferits pels qui practiquen kite surf. Hi ha un parell d’escoles, llocs on llogar el material i un xiringuito on fan menjar. El Trabucador és pas obligat del flamencs que creuen el Delta de nord a sud. Aixequeu la vista, segur que els veieu.

Platja del Fangar

Està situada al nord de la desembocadura del Delta de l’Ebre. Una platja verge enmig d’un dels espais naturals i paisatgístics més sorprenents. Plena de dunes, la seva immensitat i bellesa, li donen un caràcter especial. Per accedir-hi cal caminar des de la platja de la Marquesa (on hi ha un restaurant). També s’hi pot arribar en barca des de l’Ametlla o l’Ampolla. La platja recorda un desert, pel seva sorra finíssima i pels miratges que sorgeixen quan vas caminant cap el far del Fangar.

Riumar

Està situada a la urbanització del mateix nom i molt prop de la desembocadura del riu Ebre. A diferència de les altres platges del Delta, aquesta té tot tipus de serveis i des de l’any 1997 està guardonada amb la bandera blava. Composta per dunes altes i compactes, protegides per passarel·les de fusta, és una de les platges més boniques del Delta. Enfront hi ha xiringuitos, restaurants, un hotel i diversos serveis turístics, entre ells, lloguer d’embarcacions i de bicicletes per recórrer l’entorn. És recomanable l’excursió fins el Garxal, on es possible observar flamencs en els petits illots que configuren llacunes a tocar de la platja.

Platja de Migjorn
Platja de Migjorn
Platja del Trabucador
La punta del Fangar
Platja de Riumar
×