Balada

El paradís de la tranquilitat.

Balada és un petit poble situat al Delta de l’Ebre, situat just davant de l’illa de Gràcia, tocant al riu Ebre. Pertany als termes municipals d’Amposta i de Sant Jaume d’Enveja, ja que es troba situat al límit entre els dos termes, entre la riba dreta de l’Ebre i el canal de la Dreta. Curiosament, la separació entre els dos termes municipals als que pertany es localitza en les dues bandes del seu únic carrer, el carrer Sant Cristòfol.

Dins del nucli hi destaca la presència d’un baladre de grans dimensions, el Baladre de Balada, un arbust que ha esdevingut l’emblema d’aquesta petita localitat. Per les seues extraordinàries dimensions, aquest baladre ha estat catalogat com a Arbre Monumental.

És un poble molt petit però fa unes dècades havia acollit prop de vint famílies. Actualment un dels seus grans atractius és el Passeig Fluvial que va des d’Amposta fins la desembocadura de l’Ebre i passa a tocar, i l’embarcador, un lloc molt agradable per prendre la fresca i on es pot fer navegació en caiac pel riu.

×