Què podem fer

Tots els allotjaments de Cases del Delta estan situats al municipi de Sant Jaume d’Enveja, al centre del Delta, en un lloc estratègic per voltar i conèixer molts dels indrets més interessants del territori.

Visites i activitats

Passeig Fluvial.

Una de les passejades més boniques  i senzilles que es poden fer a Sant Jaume és el recorregut pel passeig fluvial que transcorre paral·lel al riu al llarg de trenta kilòmetres. Podem agafar el passeig cap a la desembocadura, és a dir cap a la dreta, o bé anar riu amunt cap a Amposta. Totes dues direccions són recomanables. Hi trobarem boscos de ribera, tota mena de vegetació mediterrània i amb sort podrem veure estols d’ocells. La durada de l’excursió la podeu decidir vosaltres.

Distància: Un cop s’arriba al pont Lo Passador, que comunica Sant Jaume amb Deltebre, es pot seguir pel passeig fluvial durant 8,7 kilòmetres fins l’illa de Buda. El primer tram és asfaltat, els últims 7 kilòmetres són per una pista de terra. Trobareu bancs, alguna zona de pícnic, així com panells informatius sobre la fauna i flora de la zona. En arribar a l’illa de Buda haureu de tornar enrera.

En bici pel passeig

Creuers pel riu.

Des de Deltebre surten diversos vaixells que recorren l’Ebre fins a la desembocadura amb vistes de l’Illa de Buda i del braç de Migjorn. Durada 1’30 minuts. Un altra opció és anar fins a Riumar (hemidelta esquerra) per fer una travessia de 45 minuts per la desembocadura. Aquests vaixells surten de davant del Restaurant Casa Nuri, situat a prop de la desembocadura.

Hi ha dues modalitats de creuers:
1- els que surten de Deltebre que fan un trajecte de 1’20 h. Tel. 977 077 022 / 645 927 110 http://crucerosdeltadelebro.es
2- els que només fan la volta per la desembocadura, surten de Riumar (trajecte 40 minuts). Tel. 977 480 128 – 977 267 672 http://creuersdeltaebre.com

Creuers pel riu

MonNatura Delta de l’Ebre 

Situat a la llacuna de la Tancada, és un espai pensat per donar a conèixer i difondre la riquesa i varietat de l’entorn natural del Delta de l’Ebre. Us proposem doncs una visita a a aquesta antiga intal·lació que la Fundació La Pedrera ha recuperat i també a la bassa de la Tancada. No us podeu perdre la vista del Mirador, des d’on veureu milers de flamencs. MónNatura també ofereix un ampli vetall d’activitats, sobretot pels més petits.

Monnatura Delta

Centre d’Interpretació de l’Arròs La Torra de Camarles.

Una visita molt interessant si volem saber com era la vida en aquestes terres fa cent anys i com ha evolucionat el conreu de l’arròs. Les visites guiades són molt recomanables.

 

Arròs del Delta

Molí de Rafelet.

En les visites al molí de fusta  el Molí de Rafelet es pot conèixer el cultiu, el procés d’elaboració, l’envasa’t de l’arròs, així com la seva conservació, les formes de cuinar-lo i les varietats com el bomba, marisma, l’ecològic,…

Molí de Rafelet, arròs del Delta de l'Ebre.

Activitats en caiac amb Riu a l’Ebre.

Una de les maneres més recomanables de conèixer aquest territori és des del riu i també per mar. L’empresa Riu a l’Ebre ofereix un ampli ventall de possibilitats per navegar i descobrir racons insòlits de l’Ebre (illa de Gràcia, illa de Sapinya, la desembocadura…) i per les badies del Delta (excursió a les muscleres de la badia del Fangar, el Mirador Delta, i ruta fins a la Torre de Sant Joan a la badia dels Alfacs). També organitzen rutes guiades en bicicleta i furgoneta pels indrets més emblemàtics del Delta de l’Ebre. Tel. 600 47 10 78

En caiac pel riu

Delta Polet o el Delta més autèntic.

Si voleu saber més sobre el conreu ancestral de l’arròs, els costums d’aquesta terra, fer activitats a la natura, descobrir els ocells i altres animals de la fauna autòctona del Delta, heu de contactar amb Josep Polet. Una experiència que us encantarà.

Safari ecocultural al Delta del l'Ebre

Xarter Nàutic Eli.

Descobreix el Delta de l’Ebre navegant. Viatges a la carta per la desembocadura de l’Ebre. Una experiència única, contacte directe amb el mar de la mà d’una experta patrona, l’Eli, que coneix con ningú aquestes aigües. A bord de la Skipper Black, una llanxa amb capacitat per a 12 persones, equipada amb un motor de gran potència, es recorre el riu suaument i s’endinsa al Mediterrani a tota velocitat.

Xarter Nàutic Eli. Delta de l'Ebre

Centre d’Interpretació de les Barraques.

Situat al poble de Sant Jaume d’Enveja, aquest petit museu mostra una exposició sobre la vida, el treball i l’habitatge dels primers pobladors del Delta. Les barraques són construccions típiques fetes amb els elements que la natura els oferia, canyes, fang i borró. Hi podreu veure maquetes d’antigues barraques, fotografies, conèixer cóm es feien, quins usos tenien i apropar-vos a un sistema de vida totalment adaptat a l’entorn.

Centre d'interpretació de les Barraques

Ecoherbes Park.

El Jardí Botànic Medicinal Ecoherbes Park és un gran espai natural on els visitants poden passejar, retrobar-se amb la natura i descobrir les més de 400 espècies de plantes aromàtiques i medicinals que hi creixen.

Ecoherbes Park

Muscleres a la badia dels Alfacs, 

La gran badia del sud està resguardada per la Punta de la Banya, un dels llocs més emblemàtics del Delta, protegit com a parc natural i on hi viu una de les colònies estables de flamencs més nombroses d’Europa. La travessia per la badia ens permet conèixer el cultiu dels musclos i fer-ne un tast al mig del mar.

Menjada de musclos a la badia dels Alfacs.

Musclàrium. Una de les millors experiències gastronòmiques del Delta. Et porten en barca fins la musclera i allà t’ofereixen un àpat de musclos i ostres.Tel. 638 283 986

Un altra opció és la Musclera de l’Avi Agustí.

Ostres a la badia dels Alfacs

Mirador Badia.

Si vols fer una ruta per la badia del Fangar, admirar els penyasegats de la costa de L’Ampolla, conèixer les muscleres i fer un tast de musclos i ostres amb unes vistes magnífiques, pots anar fins a la població de L’Ampolla d’on surt l’embarcació de Mirador Badia. Una opció magnífica per passar un dia inolvidable.

Mirador Badia. Delta de l'Ebre
×